Thursday, August 25, 2011

BLOCK bila perlu | Kesah ?

Assalamualaikum semua ..


Macam mana puasa hari ini? Harap semua dapat menjalani ibadah puasa yang hanya tinggal beberapa hari sahaja lagi dengan baik. Alhamdulillah.. Hah, lepas berbuka tadi rileks kejap and sekarang nak update blog. Proceed to our entry ye. Terang terang ada perkataan block di situ. So korang haruslah dah faham kan? * clap clap




Click SINI ye kawan kawan.. Bab block bagai ni dah famous sangat especially di laman sosial macam facebook and macam macam lagi. Bagi aku, lebih baik block kalau dah tak suka kan. Lebih terang lagi ANNOYING sangat ! Meh nak cerita dah kenapa jadi macam ni. Seumur hidup aku belum pernah lagi aku block orang. And now bila dah perlu, aku wajib block okay.. Lebih jelas aku bagitahu di sini, benda ni jadi pada aku sendiri.


Okay guys, aku tak friend pun dengan seorang hamba Allah ni dan aku tak pernah terlintas nak approve beberapa friend request dia selama ni. Aku kenal dia dan ada rasa tak sampai hati nak block lagi masa ni, so aku just ignore. Tup tup dia send message kat FB kan. Kalau dah message tu it's ok lagi. Tapi kalau dah sampai menggunakan ayat yang boleh disalah anggap oleh orang yang kita sayang or orang yang sayang kita ni dah tak boleh jadi la kan? Atau pun boleh mencetus pergaduhan. Nak nak pulak masa tu bukan aku yang online. Hahh ambik.. Kan dah boleh jadi isu. Aku tak bersalah pun tapi aku disalahkan. Dah apa kes?


Last last sekali aku rasa macam tak boleh tahan so aku terpaksa block orang tersebut atas sebab tidak mahu disalah anggap. Itu yang terbaik bagi aku dan bagi semua orang supaya tidak ada masalah lagi. Siapa tahan kalau masalah yang datang bukan berpunca dari kita tapi berpunca dari orang lain akan tetapi kita yang disalahkan. Haihh memang tak patut. AKU TAK BERSALAH YEEE -,-


And now aku menarik nafas lega sebab dah tiada gangguan dari orang yang ANNOYING macam tu. Lepas ni kalau ada lagi yang mengganggu tahap keselesaan aku, aku tidak akan teragak agak untuk block orang tersebut seperti yang aku lakukan kepada hamba yang satu tersebut.. Sekian


Ps : Aku tak suka orang menggelabah tak tentu pasal. Aku block kau. Kesah?

3 comments:

A'an said...

Jangan block saye ye.. Hehe..

Missjajan said...

Aan : eh x kan block anda :)

ANIS ATEN said...

http://thegirlwhothinktoomuch.blogspot.com/